CVET, LIST, KVADRAT I KRUG: Grafike Mirjane Tomašević na postavci "Jedinstvo u mnoštvu" u Galeriji `73

M.A.K.

07. 02. 2024. u 15:12

SERIJA grafika rađenih tehnikom linoreza, Mirjane Tomašević, profesorke Fakulteta primenjenih umetnosti, biće predstavljena na izložbi "Jedinstvo u mnoštvu", koja će biti otvorena u Galeriji `73, u četvrtak 8. februara u 19 časova.

ЦВЕТ, ЛИСТ, КВАДРАТ И КРУГ: Графике Мирјане Томашевић на поставци Јединство у мноштву у Галерији `73

Foto promo

Radovi posvećeni prirodi i likovnosti prikazuju motive cveta, lista, koje umetnica iscrtava i urezuje na ploči.

- Procesom stilizacije motiva a potom i njegovog kombinovanja sa različitim geometrijskim oblicima (kvadrat, krug), stvara na ploči ceo dijapazon površina koje svojim rasporedom i teksturom daju vibrantnost i heterogenost krajnjih celina- piše u najavi izložbe u kojoj se citiraju i reči Mire Vujović, istoričarke umetnosti, koja ističe kako umetnica nastoji da iz svake etape rada izvuče likovnu esenciju.

Rođena 1967. u Beogradu, autorka koja je diplomirala i magistrirala primenjenu grafiku na FPU, stupila je na umetničku scenu 1992. od kada je priredila 18 samostalnih izložbi i učestvovala je na više id 300 kolektivnih u zemlji i inostranstvu (u Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi). Tomaševićeva je i dobitnik mnogih priznanja za profesionalni rad u oblasti grafike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!