JUBILARNE "TRE SORELE: U Zvezdara teatru 50. izvođenje komada Stevana Koprivice

V.V.S.

23. 02. 2024. u 17:29

PREDSTAVA "Tre sorele" rađena po tekstu Stevana Koprivice(u režiji Milana Karadžića), ovog vikenda slavi jubilarno izvođenje: U nedelju 25. februara, glumačka ekipa (Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Đurica i Milutin Mima Karadžić) pokloniće se publici 50. put na sceni Zvezdara teatra.

ЈУБИЛАРНЕ ТРЕ СОРЕЛЕ: У Звездара театру 50. извођење комада Стевана Копривице

foto j.Simović

Komad je zasnovan na bokeškoj legendi o tri sestre koje su ceo život provele u jednoj kući, čekajući i sanjajući svog kapetana.

Povodom jubilarnog izvođenja reditelj Milan Karadžić je podsetio na značaj motiva iz predstave o tri sestre:

- Dugovekost predstave govori nam da se ne radi samo o bokeškom svetu nego i o uvek i danas prisutnim motivima čežnje, slobode, pobune, dogme, patrijahalnih stega. Bokeške i mediteranske boje su dodatni i teatarski zahvalan način da se priča o večitim čežnjama, ma koliko bile zabranjene.

Za ulogu Nere u ovom komadu Nataša Ninković je dobila "Zoranov brk" na 30. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, 2021. godine, kao i nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. 

Scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Zora Popović, a kompozitor Zoran Erić. Sledeća izvođenja su zakazana za 9. i 30. mart.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)