"POEZIJA UŽIVO" ZA SLUŠANJE I UŽIVANJE: Trostruki kompakt-disk sa snimcima kultnog programa Radio Beograda 2 i Kolarca

M.A.K.

27. 02. 2024. u 15:08

KAPITALNO izdanje trostruki kompakt-disk "Poezija uživo 1", biće predstavljeno u četvrtak 29. februara u 12 časova u RTS Klubu (Svetogorska 2a).

ПОЕЗИЈА УЖИВО ЗА СЛУШАЊЕ И УЖИВАЊЕ: Троструки компакт-диск са снимцима култног програма Радио Београда 2 и Коларца

Foto promo

Ovom događaju prisustvovaće pesnici čija je poezija ovekovečena na ovaj način, A govoriće Vladimir Graić - direktor PGP RTS-a, Aleksandar Peković - upravnik Zadužbine Ilije M. Kolarca, Radoman Kanjevac - idejni autorprojekta "Poezija uživo 1" i urednik izdanja, kao i dr Sonja Milovanović, književna kritičarka.

Ciklus večeri "Poezija uživo!" je projekat koji programski spaja vrhunsku poeziju i stogodišnju tradiciju Kolarca i Radio Beograda.

Boks od tri kompakt-diska, čine zapisi s odabranih večeri ovog kultnog programa Radio Beograda 2, koji se proteklih šest godina održavao u Kolarčevoj zadužbini. Na prvom kompakt disku su snimci večeri Matije Bećkovića, Milene Marković i Ljubomira Simovića, na drugom Pera Zupca, Radmile Lazić i Ljubivoja Ršumovića, a na trećem Ane Ristović, Marka Tomaša i Enesa Halilovića. Kao poseban dodatak, u okviru ovog izdanja objavljen je i atraktivna knjižica sa biografijama, stihovima i fotografijama pesnika zastupljenih u izboru.

Tonski zapisi svake večeri programa ciklusa "Poezija uživo!" čuvaju se i u Tonskom arhivu Radio Beograda, a Radio Beograd 2 već 65 godina svakog radnog dana emituje poeziju koju recituju autori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima