"VIDARI" U POSETI ŠKOLAMA: Program Galerije 73 i Udruženja lekara pesnika

M.A.K.

09. 04. 2024. u 17:18

POVODOM Međunarodnog dan zdravstvenih radnika (7. april), u sredu u podne, u Osnovnoj školi "Filip Kljajić Fića" će se čukarički školaraci družiti sa članovima Udruženja lekara pesnika "Vidar".

ВИДАРИ У ПОСЕТИ ШКОЛАМА: Програм Галерије 73 и Удружења лекара песника

Foto promo

Inicijativa je potekla iz Galerije 73, a odmah su je prepoznali članovi "Vidara", a ideju je podržala Osnovna škola "Filip Kljajić Fića".

- Kultura može da pomogne i obrazovanju u smislu jedne nadogradnje i pomaže deci da unaprede svoje kreativno stvaralaštvo - ističe Mirela Pudar direktorka Galerije `73, navodeći da ovim programom, čiji su i organizatori, spajaju kultura, humanost i obrazovanje.

Udruženje lekara pisaca "Vidar" je osnovano 2013. godine, na inicijativu dr Radmile Šehić, sa nemrom doprinese podizanju nivoa opšte kulture i promoviše lepe izgovorene i napisane reči. osnivačko jezgro činili su profesor dr Branislav Goldner, primarijus dr Mirjana Danilović, dr Zorica Kuburović, dr Zorica Arsić Mandarić, primarijus dr Ljubiša Jovanović i dr Ivan Ristić. Trenutno Udruženje čini oko 50 članova, iz Srbije ali i sveta. Mnogi članovi su, pre ulaska u "Vidar", imali književno iskustvo, a neki su bili i članovi Udruženja književnika Srbije. Njihova brojna predstavljanja u proteklom periodu organizovana su i u Galeriji 73, koja je podržala i program "Vidar u školama". Zamišljeno je da se tokom susreta sa školarcima govore delovi pesničkog opusa članova Udruženja "Vidar", i vode razgovori sa decom i nastavnicima. Prethodna druženja organizovana su u u školi "Kosta Abrašević" iz Resnika i 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)