"POGLEDI" U LIKOVNU BUDUĆNOST: Tradicionalna izložba mladih u Galeriji `73

M.A.K.

16. 04. 2024. u 18:48

GODIŠNjA smotra radova istaknutih mladih umetnika Srbije, "Pogledi 2024" koju po pozivu Umetničkog saveta, tradicionalno organizuje Galerija `73, biće otrvorena u četvrtak, 18. aprila, u 19 časova.

ПОГЛЕДИ У ЛИКОВНУ БУДУЋНОСТ: Традиционална изложба младих у Галерији `73

Veroljub Naumović Silikon, beton, dlaka, čelik,Foto promo

Na postavci će se naći dela umetnika koji tek stupaju u likovni život. Selektori su se, kako piše u najavi, i ove godine potrudili da što sveobuhvatnije prikažu različite likovne discipline, tehnike i pre svega, potpuno različite poetike i oprečne poglede na umetnost i život.

Foto promo

Danilo Paunović, prostorni elemnt kretanja

U izložbenom prostoru na Banovom brdu, ovoga puta biće prezentovani radovi 22 autora. To su Dora Anđelković, Marija Anđelković, Damjan Božović, Veljko Vučković, Filip Grković, Jovan Dostanića, Milica Dukić, Sonja Jo, Tatjana Karavelić, Sonja Lundin, Mirjana Milovanović, Jovana Mitrović, Veroljub Naumović, Nevena Ostojić, Jelena Pantelić, Danilo Paunovića, Đorđe Radović, Aleksandar Rakezića, Petar Sibinovića, Filip Stefanovića, Luka Tripkovića i Dimitrije Turudić.

Foto promo

Mirjana Milovanović, iz serije Z(ID)

Kao podstrek, drugu godinu za redom, dodeljuje se nagrada koja podrazumeva samostalnu izložbu u Galeriji `73, a nosi ime "Stevana Todorovića". Ime dobitnika biće otkriveno na otvaranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?