MIKA ĆE DOBITI SPOMENIK U NOVOM SADU : Inicijativa Odbora „Antićevih dana“ za obeležje pesniku

J. S.

23. 04. 2024. u 19:43

U NOVOM Sadu, kojeg je voleo koliko i svoj rodni Mokrin, pesnik, slikar i boem Miroslav Antić (1932-1986), gotovo četiri decenije posle smrti, dobiće - spomenik.

МИКА ЋЕ ДОБИТИ СПОМЕНИК У НОВОМ САДУ : Иницијатива Одбора „Антићевих дана“ за обележје песнику

Foto: B.Lučić

Inicijativu je  objavio Odbor manifestacije "Antićevi dani" koja se već 17 godina svakog marta, tako da zahvati i njegov rođendan, održava njemu u čast. Na Savetu za kulturu i informisanje Skupštine Grada Novog Sada je, zatim, da ideju podrži pogotovo stoga što ona potiče još od 2015. godine od dvojice osnivača "Antićevih dana" - tadašnjeg predsednika gradske Skupštine Zorana Vučevića (1939-2021) i književnika Draška Ređepa (1935-2019).

Kako je na zasedanju juče kazala predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, spomenik bi trebalo da bude oličenje umetničkog izraza koji će podsećati na Miroslava Antića i na njegovo bogato i dragoceno umetničko stvaralaštvo.

Mika, istina, već godinama ima bistu u novosadsom Dunavskom parku gde delegacije đaka i gradskih delegacija svakog 14. marta povodom njegovog rođendana polažu cveće. Budući njegov spomenik, verovatno će zauzeti istaknuto mesto u centru grada, u blizini bronzanih figura Zmaja i Laze Kostića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)