Dva srpska filma u trci za 67. Zlatnu arenu: "Otac" i "Pijavice" u Puli

R. R.

02. 07. 2020. u 08:46

U GLAVNOJ takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg, 67. Pulskog festivala (18-26. jul), među 16 filmova koji će ući u trku za Zlatnu arenu našla su se i dva srpska ostvarenja - "Otac" Srdana Golubovića i "Pijavice" Dragana Marinkovića.

Два српска филма у трци за 67. Златну арену: Отац и Пијавице у Пули

Foto: Novosti arhiva

Ona će biti prikazana u Hrvatskom programu manjinske koprodukcije, koji će predstaviti još devet naslova iz regiona, a zanimljivo je da su u tim filmovima neke od glavnih uloga ostvarili naši glumci. Reč je o ostvarenjima "Sin" Ines Tanović (Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu), "Grudi" Marije Perović (Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Aleksandar Đurica), "Ja sam Frank" Metoda Peveca (Davor Janjić)... Tu su i manjinske srpske koprodukcije "Mater" Jureta Pavlovića i "Glas" Ognjena Sviličića, koje su montirali naši montažeri Dragan von Petrović i Nataša Pantić.

"SENKE" I "TAJKUN"

U SELEKCIJI studentskih ostvarenja, na 67. festivalu biće prikazani srpski filmovi "Izvršenje" Siniše Cvetića i "Matura" Gvozdena Ilića. Uz to, u Puli će ovog jula biti predstavljene i dve popularne srpske televizijske igrane serije, "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića, i "Tajkun", autora Đorđa Milosavljevića, u režiji Miroslava Terzića.

U programu takmičarske selekcije Hrvatski film, među pet naslova premijerno će biti prikazano novo ostvarenje reditelja Danila Šerbedžija, "Tereza 37", sa Draganom Mićanovićem u jednoj od glavnih uloga.

Ovogodišnja Pula svečano će biti otvorena 18. jula dramom "Mare" rediteljke Andree Štake, a tokom devet festivalskih dana (do 26. jula) filmovi će se prikazivati u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu.

O najboljim ostvarenjima odlučivaće četvoročlani žiri kojim će predsedavati rediteljka Dana Budisavljević, dobitnica Velike zlatne arene 2019. i pobednica 66. Pulskog festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo