PRVO PREDSTAVLJANJE PARAĆINSKOG "ART TIMA": Izložba fotografija velikog formata

Z. R.

24. 09. 2020. u 20:57

FOTOGRAFSKA grupa iz Paraćina koja sebe naziva "ART tim" prvi put će se predstaviti javnosti u petak, 25. septembra, izložbom fotografija velikog formata u holu Gradske bilbioteke "Dr Vićentije Rakić".

ПРВО ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПАРАЋИНСКОГ АРТ ТИМА: Изложба фотографија великог формата

Foto: Promo

Kako naglašava Bojan Petrović, poznati srpski umetnički fotograf, izložba je povodom Dana opštine Paraćin, a ideja novoformirane grupe je da se sumorno vreme koronavirusa osveži postavkom nesvakidašnjih radova.

- Događaju će prisustvovati novoizabrani predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, koji će potom otvoriti prateću međunarodnu izložbu na otvorenom u atrijumu Biblioteke, pod nazivom "Petrus". On je i sam vrstan fotograf, priznati umetnik u Srbiji i inostranstvu, pa je vrlo često u žiriju ovakvih međunarodnih izložbi – navodi Petrović.

Na izložbi "Petrus", koja je pod pokroviteljstvom Fotografske američke asocijacije i Internacionalne asocijacije umetničkih fotografa, predstaviće se svojim radovima 238 fotografa iz 58 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)