UMETNOST FOTOGRAFIJE: Tomislav Peternek ovekovečio grafite

M. N. M

13. 10. 2020. u 12:22

MAJSTOR fotografije Tomislav Peternek ove godine, istina, nije uručio priznanje "Tomin šešir", ali je otputovao u Leskovac ne bi li (p)održao i ovogodišnji, jubilarni 10. Samit fotografije.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Томислав Петернек овековечио графите

Milena i Gaga na Peternekovoj fotografiji

Kako se pandemija i dalje pokazuje kao glavni urednik i "organizator" gotovo svih programa, i ovaj (inače eks-ju) samit je ove godine okupio uglavnom autore koji žive unutar granica Srbije.

Sam Peternek je postavku izloženu u Leskovačkom kulturnom centru obogatio sa čak pet svojih novijih radova, nastalih tokom njegovih šetnji Beogradom tokom kojih su mu već neko vreme u fokusu - grafiti.

- Uz grafite sa likom Zorana Radmilovića, Gileta iz "Električnog orgazma", Bore Todorovića i Tanje Bošković, izložena je i ova fotografija sa omiljenim parom, Milenom i Gagom na zidu - navodi Peternek, koji je ovu kolekciju naslovio "Da ih Beograd ne zaboravi"..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!