SPREMNA SCENA NACIONANOG TEATRA: Koncertno izvođenje opere „Manon Lesko“

V. V. S.

24. 10. 2020. u 01:24

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića, 25.oktobra održaće se koncertno izvođenje opere Đakoma Pučinija „Manon Lesko“.

СПРЕМНА СЦЕНА НАЦИОНАНОГ ТЕАТРА: Концертно извођење опере „Манон Леско“

Foto: Promo

„Manon Lesko“ je jedna od najkompleksnijih uloga operske literature. Po mom mišljenju, to je najlepša žena predstavljena u jednoj operi. Tvrdim, na osnovu opisa iz romana Opata Prevoa, kao i svih nedaća koje je izazvala njena lepota: mešavina urođene elegancije i prirodne naivnosti...

Pronaći danas ženu koja joj je slična je veoma teško. Ukoliko bih morao da poredim Manon sa bilo kojom osobom bliskom nama, verovatno bih odabrao nekoga poput Merilin Monro: zbog njene sposobnosti da stupi u interakciju sa običnim i sa slavnim ljudima, kao i zbog njene tragične sudbine- reči su reditelja Pjer Frančeska Maestrinija.

U programu učestvuju prvaci Opere Ana Rupčić (Manon Lesko), Dejan Maksimović, Vladimir Andrić i Aleksandar Stamatović, uz učešće Hora i Orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Inače, predstava (premijerno izvedena u februaru ove godine) rađena je u koprodukciji s „Madlenijaumom“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a