UNAPREĐENJE MEDIJSKOG PROSTORA: Gojković sa Godfrijem o kulturnoj saradnji

M.A.K.

18. 11. 2020. u 17:42

NA sastanku potpredsednice Vlade i ministarke kulture i informisanja Maje Gojković i ambasadora SAD Entonija Godfrija, predloženo je da se organizuje niz kulturnih aktivnosti povodom predstojećeg obeležavanja 140 godina diplomatske saradnje dve zemlje.

УНАПРЕЂЕЊЕ МЕДИЈСКОГ ПРОСТОРА: Гојковић са Годфријем о културној сарадњи

Foto Z. Jovanović

Teme sastanka bile su i unapređenje medijskog prostora, značaj nastavka i realizacije projekata, kao što su "Vinča - spašavanje neolitskog naselja starog 7.500 godina - Belo Brdo"( u okviru Fonda ambasadora SAD za očuvanje kulturne baštine) i Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost, u saradnji sa USAID-om.

U kontekstu značaj kulture sećanja ukazano je na važnost negovanja zajedničkih istorijskih iskustava, kao što je misija Halijard.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)