SAHRANA IVANA BEKJAREVA: Porodica, kolege i prijatelji se opraštaju od čuvenog glumca (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 11. 2020. u 14:44 >> 14:51

GLUMAC Ivan Bekajrev biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, a kovčeg s njegovim posmrtnim ostacima biće položen u Aleji zaslužnih građana.

САХРАНА ИВАНА БЕКЈАРЕВА: Породица, колеге и пријатељи се опраштају од чувеног глумца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto. V.Danilov/M. Anđela

Na Novom groblju pristigli su brojni prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja, kako bi se oprostili od glumca.

Među prvima je došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović i bivši ministar Zoran Đorđević.

Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 75. godini u Beogradu nakon što se više od mesec dana borio s koronavirusom. Glumac je krajem oktobra bio pozitivan na testiranju i tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji".

 

Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - ulogama Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BAJKA O POZORIŠTU: Jubilarno izvođenje predstave u režiji Miloša Jagodića u Pirotu