SUZE I MUK NA NOVOM GROBLJU: Sahranjen Ivan Bekjarev, pored kovčega simbol koji mnogo govori o njemu (FOTO)

Novosti online

21. 11. 2020. u 15:32

BROJNI članovi porodice, prijatelji i kolege glumci okupili su se danas na beogradskom Novom groblju gde je sahranjen naš proslavljeni glumac Ivan Bekjarev.

СУЗЕ И МУК НА НОВОМ ГРОБЉУ: Сахрањен Иван Бекјарев, поред ковчега симбол који много говори о њему (ФОТО)

Foto: V. Danilov

Kovčeg s posmrtnim ostacima glumca koji je u ponedeljak u 74. godini preminuo od posledica koronavirusa, bio je izložen u kapeli, odakle je premešten, a potom i položen u Aleji zaslužnih građana.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, od kojeg je i sam Bekjarev preminuo, njegovoj sahrani danas prisustvuju samo najbliži članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

Sve epidemiološke mere ispoštovali su svi koji su došli da ga isprate na večni počinak, a među njima je i Zoran Đorđević, član predsedništva SNS, proslavljena glumica Svetlana Bojković, Eva Ras, Olivera Viktorović, Iva Štrljić i Saša Joksimović, inače nekadašnji učenici Bekjareva, Marijana Mićić, Dejan Tončić, Vladimir Kerkez, Stevan Piale, Jelena Matijašević kao i mnogi drugi...

Kovčeg u kapeli prekriven je belim ružama. One su drevni simbol čiste ljubavi i mira, a njime se iskazuje mnoštvo različitih poruka i osećanja ljubavi, prijateljstva, mira, poštovanja i nade. Ovaj cvet takođe predstavlja istinu, tišinu, tajnost, pobožnost, poniznost, šarm i mladost.

Izložena je i crno-bela fotografija glumca, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica. Supruga proslavljenog glumca stajala je pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gde je primala saučešća i reči utehe

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama. Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su „Bolji život”, „Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića. Takođe, bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a glumu i javni nastup predavao je na još nekim fakultetima i akademijama. Njegovi studenti bili su brojni danas poznati i uspešni glumci - Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić i drugi. Imao je svoju školu glume, a šesnaest godina bio je umetnički direktor i selektor međunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)