OTVARANJE SUTRA U 16 SATI: Dani Miloša Crnjanskog u Novom Sadu

M. N. M.

26. 11. 2020. u 16:34

DANE Miloša Crnjanskog u Novom Sadu otvoriće, u petak 27. novembra u 16 časova u Svečanoj sali Matice srpske, program naslovljen "Pesničko uzdarje Milošu Crnjanskom" uz učešće više autora i direktan prenos na "Jutjub" kanalu MS.

ОТВАРАЊЕ СУТРА У 16 САТИ: Дани Милоша Црњанског у Новом Саду

Arhiva Večernjih Novosti

U subotu 28. novembra od 10 sati na istom mestu, biće upriličen Okrugli sto "Putopisi Miloša Crnjanskog", a u 16 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta biće dodeljena nagrada "Beskrajni plavi krug", Draganu Stojanoviću za knjigu "Tamna pučina".

Dvodnevnu manifestaciju će u subotu od 17 časova, takođe na Kamernoj sceni SNP, zatvoriti izvođenje svojevrsne adaptacije "Romana o Londonu" Crnjanskog - uz učešće dramskih umetnika Tijane Marković i Dušana Vukašinovića, te poeme "Senke M. Cr." Zorana Đerića - u interpretaciji glumca Grigorija Jakišića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture