EKSKLUZIVNO Glumac Arben Bajraktaraj: Dardan još veruje u čast i besu

JELENA BANjANIN

27. 11. 2020. u 20:43

KADA otvaraš vrata sveta neizvesnosti i opasnosti, ne smeš da imaš nešto što možeš da izgubiš, a Dardan Beriša to dobro zna - priča u kratkom ekskluzivnom razgovoru za "TV Novosti" Arben Bajraktaraj, koji u seriji "Besa" tumači lik najvećeg balkanskog narko-bosa.

ЕКСКЛУЗИВНО Глумац Арбен Бајрактарај: Дардан још верује у част и бесу

Arben Bajraktaraj / Foto Adrenalin produkcija/IMDb

- Ali, kako vreme odmiče, Dardan shvata da ima mnogo toga što može da izgubi. Preokretom sudbine, gubi ono što je najviše voleo - ćerku i suprugu.

* Kako mu se život promenio posle smrti dragih osoba?

- Dardan je ranjen u telo i dušu. Doživeo je potres u životu i svom klanu, ali on je pobunjenik i preživeće. Pobuniće se, ako je potrebno, i protiv same sudbine. Još jedan važan detalj - on veruje. Možda ne u Boga, nego, iako zvuči arhaično, Dardan veruje u čast. Veruje u besu. Nestala je ljubav u njemu, ali nije umrla. Ima sinove i radiće sve da njihov život bude drugačiji. Njegovo putovanje liči na stare ahajske ratnike koji se, vraćajući se iz Trojanskog rata, punoverni u svoje pravo, suočavaju sa surovom realnošću.

* Šta može da umiri i zauzda nekoga poput Dardana?

- Zna on na kojem je putu pao i svestan je da nikada za njega na tom putu neće biti mira. Zbog toga ne želi da njegovi sinovi krenu tom stazom i radi sve da ih drži dalje od tog pakla. I baš tu se nalazi njegova osetljivost. Nismo ograničeni samo onima koji nas mrze i tlače, već više onima koje volimo. Dardan je isto tako i strateški kockar. Ne predaje se, čak iako sve gubi. On će uvek naći poslednju kocku koju treba da baci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)