IZLOŽBA “SUMPORNA DOLINA”: Radovi Andreja Vasilijevića u galeriji Vitamin

V.V.S.

04. 12. 2020. u 12:09

U GALERIJI X VITAMIN, večeras (petak) se otvara samostalna izložba Andreja Vasilijevića, pd nazivom „Sumporna dolina“. Izložba obuhvata video radove, crteže, slike i skulpture.

ИЗЛОЖБА “СУМПОРНА ДОЛИНА”: Радови Андреја Василијевића у галерији Витамин

Foto: V.V.S.

Kako se u navodi, medijsko iskustvo digitalnog doba ustanovilo je nove umetničke izraze koji inspiraciju pronalaze u hakerskoj, buntovničkoj subkulturi, gejmingu. Oslanjajući se na ovaj pravac Andrej Vasilijević, spaja iskustva generativne umetnosti sa sajber pank esetikom i originalnim narativom u kome prepoznajemo figuru i karaktere, što je takođe jedna od osobenosti postdigitalne umetnosti.

U fokusu nove tehnološke revolucije je transformacija čoveka, a ovu temu autor izložbe tretira kroz uznemurujuće predstave hibridnih tela, apsurdnih relacija, anksioznost i suptilne reference ka predstavama iz prošlosti ukazujući na značaj empatije u očuvanju humane dimenzije ovog procesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!