TUŽNA SUDBINA GLUMCA SLAMA SRCA: Zavijanje psa odalo da je Bora preminuo, nije imao nikoga osim keruše Dragane

Novosti online

10. 12. 2020. u 10:16

BORIVOJE Kandić preminuo je 8. decembra u 59. godini, a nakon nekoliko zapaženih uloga ostao je bez posla i prihoda, te je poslednje godine proveo čisteći jednu kafanu na Zelenom vencu kako bi zaradio makar neki dinar.

ТУЖНА СУДБИНА ГЛУМЦА СЛАМА СРЦА: Завијање пса одало да је Бора преминуо, није имао никога осим керуше Драгане

Foto: Printscreen/Jutjub

Glumac nije krio da ga majka izdržava, a do poslednjeg dana je maštao da se vrati na pozorišnu scenu i ponovo pokaže svoj talenat.

- Boru sam upoznao pre nekih 12 godina u Lominoj ulici. Ispostavilo se nakon nekoliko nedelja da je on glumac, sin pokojnog Miloša Kandića. Od tada do danas smo Rade i ja njemu bili najbliži. Mi smo se družili, pošto ja imam tezgu na Zelenom vencu. Prodajem voće, zovu me Neša Banana, on je tu dolazio i zgotivio se s mojim sinom. Družili smo se stalno i čuli. Nikad nisam došao u kafanu a da ga nisam pozvao. On je isto bio veliki zvezdaš, zbog toga smo se najviše i zbližili - rekao je Nebojša, a Rade se prisetio kako je umeo i u kafani da se baci na kolena, pa kao na pozorišnim daskama glumi 20 minuta, da svi gledaju.

- Kad sam čuo da nema posao, odlučio sam da ga zaposlim. Ja mu kažem, Boro, jedino da mi ujutru očistiš baštu, imaš da piješ piće i neku siću da ti ja dam. Kaže on može, i odlazi kod majke, zvao ju je Necka. Kaže joj: 'Znaš šta ima novo? Zaposlio sam se, čistim baštu kafića.' Onda ona kaže: 'Znala sam da ćeš uspeti - prisetio se Rade.

Kandić nije imao komplekse i nije ga bilo sramota da radi bilo koji posao, iako ga je gluma proslavila.

- Nije ga bilo sramota ništa da radi, a to me je kupilo. U poslednje vreme bio je zaposlen u "Maksiju" kao noćni čuvar, jer je baš bio upao u period kad nije imao finansijski. Sve dok nije dobio majčinu penziju - rekao je Nebojša.

Najveći problem je bio što se glumac odao porocima, pa zbog toga nije bio u stanju da se fokusira na bilo koji posao. To je bio razlog što niko nije imao poverenja u njega i što niko nije hteo s njim da sarađuje, objašnjavaju Borini prijatelji.

- Boro je u svom životu imao prekid filma, što se tiče njegovih fizičkih sposobnosti. On se tada već nije bavio glumom, jer nit je on imao poverenja u ljude, niti oni u njega. Žao mi ga je bilo. On je davao ton ovoj kafani jedno dve godine. Svako jutro je ovde bilo smejanje dva sata. Loša njegova strana je što je bio neodgovoran, to sam brzo shvatio i nisam mu to zamerao. Ne ispunjava neke svoje obaveze, pa su ga zbog toga ljudi odbacivali. On je hteo da bude konobar ovde, ali nije znao sa parama. Ali je zato stalno glumio i imitirao - objasnio je vlasnik kafane.

Kako dalje navode, Borina smrt je bila očekivana, čak je i sam znao da će umeti.

- Poslednji put smo se videli pre sedam-osam dana. Tada mi je rekao da umire, međutim, to je stalno pričao, ali izgleda da je ovog puta bio u pravu. Poslednji put je bio u četvrtak u pivnici, prijatelj ga je odveo do stana jer nije mogao da stane na noge zbog sepse. Pošto nije imao nikog, mi ćemo mu organizovati sahranu - drhtavim glasom rekao je Neša.

Pokojni glumac je u svom poslednjem intervjuu govotrio o svom psu, ali i ljubavi koju oduvek gaji prema toj životinji.

Ono što je Bori bilo najvažnije je njegov pas Dragana, zbog koga su komšije saznale da je glumac preminuo, jer je neprestano lajao.

- Njemu je pas bio sve. Sad da odete, njemu na vratima piše Bora i Dragana Kandić, a Dragana je keruša. Nju je tretirao kao ćerku. Zbog psa su shvatili da umro, jer nije prestajala da zavija. Ona je navikla da on nju izvodi kasno noću - rekao je Ivanišević.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije