TIKI ĆE BITI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA: Danas se opraštamo od velikog umetnika, evo kako će mu se kolege odužiti

Novosti online

12. 12. 2020. u 08:02

TIHOMIR Tika Arsić preminuo je u ponedeljak, u 64. godini, posle duge i teške bolesti, a danas će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

ТИКИ ЋЕ БИТИ ИСПУЊЕНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА: Данас се опраштамо од великог уметника, ево како ће му се колеге одужити

Foto: N. Fifić

Jedna od njegovih želja bila je da ponovo stane na scenu svog Narodnog pozorišta, a njegova kuća će mu to na neki način omogućiti jer će iste večeri u 21 sat na svom Jutjub kanalu emitovati predstavu "Idiot", po romanu F. M. Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Steve Žigona.

- U ovoj kultnoj predstavi Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogozina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri - Zlatnog viteza u Moskvi i nagradu "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95, stoji u saopštenju nacionalnog teatra.

"Idiot" je jedno od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađen u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda najbolje napisanog romana svih vremena. Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine, a režiju i dramatizaciju uradio je mag pozorišne scene Stevo Žigon. U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali: Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijela Kuzmanović Pavlović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)