BOJANU MILORADOVIĆU NOVA KNJIŽEVNA NAGRADA: Za doprinos radu književne zajednice dodeljena nagrada jagodinskom umetniku

Zorica Gligorijević

23. 12. 2020. u 15:44

KNjIŽEVNA zajednica Jugoslavije nagradila je jagodinskog umetnika Bojana Miloradovića za doprinos radu ove institucije i ostvaren vrhunski književni domet u njegovoj novoj knjizi „Ko je on“, koja bi trebalo da bude objavljena početkom naredne godine. Priznanje mu je u Beogradu uručio predsednik Književne zajednice Jugoslavije Lazar Božović.

БОЈАНУ МИЛОРАДОВИЋУ НОВА КЊИЖЕВНА НАГРАДА: За допринос раду књижевне заједнице додељена награда јагодинском уметнику

Foto: Privatna arhiva

Mislim da je ovo priznanje kruna mog dosadašnjeg književnog stvaralaštva. Sve nagrade su mi važne, kao i one osvojene u pozorištu za glumu i režiju, ali moram da istaknem da ovo priznanje zauzima posebno mesto kako na zidu moje stvaralačke sobe, tako i u mom srcu – kaže Miloradović.

Foto: Privatna arhiva

 

On dodaje da je reč o zbirci pesama i da „korice ove knjige kriju samo jednu, najdužu pesmu na svetu, ikada napisanu o njemu, ali ko je on neka ostane tajna“.

Miloradović je za literarno stvaralaštvo dobio priznanje „Žikica Jovanović Čičak“ za doprinos savremenoj srpskoj satiri, nagradu „Dušan Srezojević za sveukupni književni rad i „Srpsko pero“ na istoimenom festivalu, gde je pobedio sa pesmom „Kad se nebo raznebesi“.

Bojan Miloradović sa nedavno uručenim priznanjem, privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024