KONCERT U CRKVI SVETOG PETRA: Najlepše barokne kompozicije posvećene Hristovom rođenju

V.V.S.

08. 01. 2021. u 10:50

BOŽIĆNO-novogodišnji koncert barokne muzike održaće se večeras u 20 časova, pod svećama u intimnoj atmosferi Crkve sv. Petra u Beogradu.

КОНЦЕРТ У ЦРКВИ СВЕТОГ ПЕТРА: Најлепше барокне композиције посвећене Христовом рођењу

Foto: Printskrin

Ansambl Nju Triniti Barok izvešće vokalno-instrumentalnu muziku prikladnu za božićno-novogodišnje praznike, uz arhaični zvuk istorijskih instrumenata.

Na programu je Korelijev “ Božićni koncert u g-molu”, Telemanov “Koncert za violu, gudače i continuo” (solistkinja: Ana Torbica), Bernhardova  “Božićna kantata "Fürchtet euch nicht" (solistkinja: Radoslava Vorgić), Skarlatijeva  “Pastoralna kantata "O di Betlemme altera", Bahov “Air iz Orkestarske svite br.3” i Vivaldijev “Koncerta za gudače u C-duru”

Mada se  muzički događaj  već tradicionalno održava u holu Kolarčeve zadužbine, ove godine se, zbog socijalnog distanciranja, koncert preselio u Crkvu sv. Petra u Makedonskoj ulici. Broj mesta je ograničen, a sva epidemiloške mere će se poštovati (uz upotrebu maski, merenje temperature prilikom ulaska i drugo). Koncert će  biti snimljen i kasnije  dostupan na YouTube kanalu ansambla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a