DODELA PRIZNANJA "LAZAR TRIFUNOVIĆ" I DIUS-A ZA NAJBOLJU IZLOŽBU: Nagrade na ravne časti

M.A.K.

08. 01. 2021. u 15:17

TRADICIONALNO, već 26 godina, dve prestižne stručne nagrade - "Lazar Trifunović" i priznanje DIUS za najbolju autorsku izložbu u prethodnoj godini - svečano se uručuju u Kulturnom centru Beograda. Međutim, ovom prilikom, dodela priznanja biće zbog pandemije Kovida 19, organizovana "u digitalnom formatu", u četvrtak 14. januara.

ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА ЛАЗАР ТРИФУНОВИЋ И ДИУС-А ЗА НАЈБОЉУ ИЗЛОЖБУ: Награде на равне части

Kroz šumu Katarina Alimpijević, 30. Memorijal Nadežda Petrović

Priznanje "Lazar Trifunović" otićiće, tom prilikom, u ruke Sofije Milenković (za naučnu studiju "Stranac u Parizu: kritička recepcija Save Šumanovića na pariskoj umetničkoj sceni od 1926. do 1928.") i Gordani Stanišić ( za tekstove "O crtežima Lazara Vozarevića" i "Damnjan na iskustvima Damnjana").

I nagradu Društva istoričara umetnosti Srbije za najbolju autorsku izložbu, deli se na ravne časti: za 30. Memorijal Nadežde Petrović -"Na jug, na jug! Idemo na jug!", pripašće Sariti Vujković, a autorskom timu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, u kome su Mišela Blanuša, Rajka Bošković, Svetlana Mitić, Žaklina Ratković i Miroslav Karić, za izložbu "Refleksije našeg vremena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu