NEDELJA PROĐE - Milan Vasić: Napravili smo himnu mom narodu na Kosovu

Ivan Lovrić

10. 01. 2021. u 07:26

Po mišljenju Siniše Pavića, Milan Vasić jedan je od dva ili tri naša najbolja glumca. A kada to kaže naš proslavljeni scenarista, nema većeg komplimenta.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - Милан Васић: Направили смо химну мом народу на Косову

Foto P. Milošević

* Kako ste primili ove Pavićeve pohvale?

- Prvo, velika je čast i privilegija što igram u serijama našeg najboljeg scenariste. A sama pohvala mi mnogo znači, jer mi je uvek bitno i šta kaže narod i šta kaže tako veliko ime.

* Pavić upravo piše scenario za nastavak TV serije "Junaci našeg doba".

- Koliko znam, u martu bi trebalo da počne snimanje. Još u prvoj sezoni imao sam veoma lepo napisanu ulogu. Radujem se tom snimanju, a čujem da će se moj lik proširiti na svih dvadeset epizoda. Ali nije to važno, bitno je da sam tu.

* Nalazimo vas na drugom snimanju.

- Snimamo veliku seriju "Tri muškarca i tetka", sa sjajnom ekipom u kojoj su Ceca Bojković, Seka Sablić, Pera Božović... Reč je o komediji. Mnogo je serija sa ubistvima, a ovo će narodu doći kao lek.

* Sa trubačem Dejanom Petrovićem snimili ste jednu kosovsku pesmu.

- Ona postoji već tridesetak godina. Pokušali smo da postane himna srpskog naroda na Kosovu. A ide nekako i uz mene, pošto sam i ja momče sa Kosova.

* Da li ste je možda pevali tokom proteklih praznika?

- Jesam, a mnogi su je i kačili na društvene mreže. Naročito su je puštali na Badnje veče.

* Koje su vam još pesme najdraže?

- Generalno volim taj kosovski ciklus. Voleo bih da u narednih godinu ili dve snimim još neku staru kosovsku pesmu. Da ponovo ožive u narodu. Mogao bih da snimim, na primer, "Navali se Šar-planina", uz spot na Brezovici.

* Pored pesama i humor je vaš zaštitni znak.

- Humor je zaštitni znak cele moje porodice, a najviše sam ga nasledio od oca. Na život gledam sa vedrije strane, i često se šalim.

* Kažu da nema leka bez smeha. Koliko on može da bude lekovit u doba ove užasne korone?

- Definitivno može. Mnogi ljudi su okupirani mračnim. Mislim da uvek treba da gledamo ispred sebe, u budućnost. Naravno, sa vedrije strane. Da se svi čuvamo, ali i da se veselimo.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Meni je najlepši period od Nove godine do Božića, kada se okupi cela porodica. Sednemo, raširimo čaršav sa pogačom, posnim pasuljem, belim lukom i grejanom rakijom. Eto, to mi je bio najveći merak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!