ŠIRI IZBOR ZA NAGRADU „NIKOLA MILOŠEVIĆ“: Od erosa i ljubavi do ogleda o demokratiji

D.B.M.

10. 01. 2021. u 20:12

KNjIGE dvanaestoro autora su ušle u širi izbor za nagradu “Nikola Milošević” za 2020. godinu, koju dodeljuje Radio Beograd 2, a bave se širokim rasponom tema od erosa i ljubavi do ogleda o demokratiji.

ШИРИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ „НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ“:  Од ероса и љубави до огледа о демократији

Foto: A.Sahanić

Prema odluci žirija, koji su činili prof. dr Zoran Paunović, prof. dr Dragan Prole i prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica), u širi izbor za nagradu “Nikola Milošević” ušle su knjige: Nemanje Radulovića “Podzemni tok”, Novice Milića “Politička naratologija - ogled o demokratiji”, Dragana Đorđevića “Goli život književnog jugoslovenstva”, Ljiljane Radenković “Sreća - filozofija i psihologija dobrog života”, te Milanka Govedarice “Smisao erosa i ljubavi” .

Nagradu “Nikola Milošević” mogli bi da dobiju i Ilija Marić za knjigu “Srpska filosofija kao recepcija" , Goran Mutabdžija za "Geofilozofija premoderne", Snežana Vesnić za "Arhitektonski koncept - objekt stvarnosti i subjekt iluzije",Irina Deretić za "Smrt i besmrtnost u Platonovoj filozofiji" , Miško Šuvaković za delo “3E: estetika, epistemologija, etika spekulativnih i De Re medija” , Vesna Elez za “O Bodlerovom Cveću zla“ i Adriana Zaharijević za “Život tela - politička filozofija Džudit Batler”.

Odluku o užem izboru žiri će doneti na sledećoj sednici, a nagrada će, kako je najavljeno, biti uručena 9. februara, na Dan Radio Beograda 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri