ROMAN O EROSU I LJUBAVI: Knjiga Milanka Govedarice skreće pažnju na ono što je za čoveka važno od postanka sveta

VV.S.

11. 01. 2021. u 12:27

NOVA knjiga Milanka Govedarice “Smisao erosa i ljubavi” u središte interesovana postavlja ono što je za čoveka važno od postanka sveta : U starogrčkoj mitologiji Eros je smatran božanstvom stvaranja i života, a njegova važnost ogleda se u tome što je jedan od prvonastalih bogova koji daruje sam život.

РОМАН О ЕРОСУ И ЉУБАВИ: Књига Миланка Говедарице скреће пажњу на оно што је за човека важно од постанка света

Foto: Vulkan

Ovaj filozofsko –psihološki roman bavi se energijm erosa i ljubavi, pokretačima života iz koga sve nastaje i koji se ne može prekinuti.

Posle izlaganja o komponentama čovekovog erotskog iskustva, u kontekstu Fukoovih i Batajevih istraživanja, autor ( inače predavač istorije savremene filozofije i filozofije psihoanalize na Filozofskom fakultetu u Beogradu) sažeto je predstavio različita stanovišta o erosu i ljubavi u domenima današnje seksologije, erotike i filozofije ljubavi.

Foto: Vulkan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru