IZLOŽBA U GALERIJI 73 NA BANOVOM BRDU: Skulpture od kamena Petra Hranuelija

M.A.K.

11. 01. 2021. u 15:45

U GALERIJI 73 na Banovom brdu, od četvrtka će biti izložene skulpture hrvatskog vajara Petra Hranuelija, a u okviru regionalne kulturne saradnje koju je podržao Hrvatski kulturni centar i amabsada Hrvatske u Beogradu.

ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ 73 НА БАНОВОМ БРДУ: Скулптуре од камена Петра Хрануелија

Galerija 73

Postavku čine dvadeset i tri skulpture u kamenu. Reč je o svojevrsnoj retrospektivi i osvrtu na nekoliko ciklusa, sa temama i motivima, kojima se autor bavio poslednje tri godine.

 Birajući da stvara u kamenu, autor svoja dela stvara od materjala sa rodnog Brača, ali i Prilepa, Like, Sićevačke klisure. Većina radova  u Galeriji 73, nastala je u selu Tamnjanica, na jugoistoku Srbije. Na postavci će se naći i veliki broj dela realizovanih u čuvenom mermeru iz Prilepa. 
Rođen je u Supetru na Braču 1975. godine, ovaj umetnik se sredine devedesetih predstavio na 55 samostalnih i 107 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. O njegovom stvaralaštvu pisali su istaknuti likovni kritičari, iz različitih sredina- Zvonko Maković, Slavko Timotijević, Iva Korbler, Tonko Maroević, Ive Šimat Banov, Draženka Jalšić Ernečić, Nikola Albaneže, Olivera Vukotić ... Živi i radi u Zagrebu. Izložba na Čukarici će trajati do 26. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)