SIMIĆU NAGRADA “ALEKO”: Naš pisac pobednik Međunarodnog konkursa za humorističku priču u Bugarskoj

V.V.S.

12. 01. 2021. u 13:25

KNjIŽEVNIK iz Beograda, Slobodan Simić, pobednik je tradicionalnog međunarodnog konkursa za humorističku priču "Aleko 2020", koji organizuju bugarski satirični časopis “Stršel”, Fondacija “Aleko Konstantinov” i grad Svištov.

СИМИЋУ НАГРАДА “АЛЕКО”: Наш писац победник Међународног конкурса за хумористичку причу у Бугарској

FOTO: Depositphotos

Žiri je nagradu dodelio našem autoru (satiričaru, aforističaru, pesniku, dramskom piscu) za priču "Teorija relativiteta" koja je (u prevodu Ganča Savova) objavljena u martu prošle godine u sofijskom časopisu “Stršel”. Na konkurs "Aleko" prispelo je 96 priča, koje je napisalo šezdesetak autora iz četrnaest država sveta, među kojima su i pisci iz Bugarske, Rusije, Ukrajine, Izraela, Češke, Rumunije, Brazila…

Reč je o jednoj od najznačajnijih evropskih nagrada za humorističko-satiričnu književnost koja se uručuje se 13. Januara, na dan rođenja Aleka Konstantinova (1863-1897), najvećeg bugarskog komediografa, autora kultnog romana “Baj Ganjo”. Međutim, ove godine zbog pandemije, priznanje laureatu (koje se sastoji od plakete i novčanog iznosa), biće Simiću predato u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije