MIRON MUTAOVIĆ- VIRTUELNO: Januarski program prodajne Galerije Beograd

M.A.K.

12. 01. 2021. u 17:03

UZ Novogodišnju prodajnu izložbu, koja će trajati do kraja januara (sa ponudom crteža i grafika Konjovića, Gvozdenovića, Cuce Sokić, Tabakovića, Jovanovića, Toškovića, Veličkovića, Ivačkovića i drugih, odnosno slika, kolaža i fotografija Neškovića, Milivojevića, Bema, Bajića, Džafa, Blanuše, Musovića, Cvetkovića...) u ponudi Proajne galerije Beograd, ovog meseca je i virtuelna izložba Mirona Mutaovića - "Iza zatvorenih vrata".

МИРОН МУТАОВИЋ- ВИРТУЕЛНО: Јануарски програм продајне Галерије Београд

Prodajna galerija Beograd

Čini je izbor od deset radova - ulja na platnu i slike u kombinovanoj tehnici - nastalih tokom prethodne dve godine. Deo virtuelne izložbe su video prezentacija, izbor fotografija iz ateljea umetnika i kritički prikazi Ratka Božovića i Sanje Todosijević.

Umetnik koji je rođen 1973. u Beogradu, a diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti klasi Čedomira Vasića, izlagačku aktivnost započeo je serijom samostalnih postavki u galeriji SKC-a, sredinom devedesetih. Jedan je od osnivača umetničke grupe KEROZIN, a od 2005. godine radi kao profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)