SAHRANJENA BISERKA CVEJIĆ: Na Novom groblju u Beogradu upućen poslednji pozdrav operskoj divi (FOTO)

M. N. M.

13. 01. 2021. u 15:05

Primadona Biserka Cvejić sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu. Ona je 07. januara u 98. godini života.

САХРАЊЕНА БИСЕРКА ЦВЕЈИЋ: На Новом гробљу у Београду упућен последњи поздрав оперској диви (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

SEDAM prelepih muških glasova pevalo je juče u starom delu Novog groblja "Tiho noći, moje zlato spava, za glavom joj od bisera grana", ispraćajući divu bisernog glasa i imena, voljenu profesorku Biserku Cvejić, na poslednji počinak, u prisustvu tek nekoliko desetina ljudi.

 


Skromnost samog ispraćaja do porodične grobnice, u kojoj se juče posle gotovo četvrt veka pridružila voljenom suprugu Dušku, uglednom lekaru i operskom pevaču, u potpunom je nesaglasju sa veličinom odlazeće umetnice, žene, profesora, čoveka. Biserka je, svi se u tome slažu, bila među najvećima, u svemu, a spadala je u ljude sa "viškom sudbine", jer je za nešto manje od veka uspela da preživi dovoljno za tri "normalna" života i ostvari makar dve blistave karijere.

Onu pevačku, a potom, nakon odlaska sa scene u naponu snage, i onu profesorsku, dajući brojnim našim vrhunskim pevačima potrebno znanje i umeće, bivajući im vetar u leđa, a počesto i onaj prvi, najvažniji menadžer, i podrška u svemu. Zbog te posvećenosti i predanosti muzici i umeću da prepozna i izbrusi dar u mlađim pevačima, ime Biserke Cvejić ostaće da živi u srcu svih njenih naslednika i nastavljača.

Biserke kao jedinstvene učiteljice muzike ali i života, vrsne profesorke i dive čija je karijera upravo impresivna, setili su se juče i prisutni na Novom groblju, iz čije je kapele pre ispraćaja, sa zvučnika još jednom odjeknuo Biserkin nezaboravni glas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)