STIŽE REKORDNIH 45 SERIJA: Domaća produkcija priprema brojne TV projekte za 2021. godinu

J. BANjANIN

15. 01. 2021. u 10:38

GODINA za nama bila je planetarno u znaku i posledicama virusa korone. Promenila je ceo svet. Nešto je stalo, nešto se otimalo i uprkos ograničenjima nastavilo da živi.

СТИЖЕ РЕКОРДНИХ 45 СЕРИЈА: Домаћа продукција припрема бројне ТВ пројекте за 2021. годину

"Kralj" / Foto V. Danilov

Umetnost trpi, svakojaka ograničenja i dalje traju, ali segment domaće serijske produkcije beleži, kada je reč o kvantitetu, vrhove, pa i rekorde. Uprkos svemu, na male ekane već su stigle epizode novih i poznatih serija, a "TV Novosti" istražile su šta nas u ovoj godini još očekuje.

U petak, na Superstar TV, odnosno za vikend na RTS 1, završava se emitovanje osmodelne krimi drame "Klan", ali reditelj i scenarista Slobodan Skerlić potvrdio je da su spremne još dve sezone od osam epizoda i plan je da na proleće ponovo počne snimanje. Ljubitelji humorističke serije "Slučaj porodice Bošković" sa nestrpljenjem iščekuju proleće jer je u pripremi nova sezona koju ćemo na RTS gledati već od maja. Serija "Mama i tata se igraju rata", kojoj je prethodio film "Realna priča" u režiji Gordana Kičića, zasigurno će dobiti nastavak na Javnom servisu jer se scenario uveliko piše.

Upravo se snima humoristička serija "Radio Mileva" od 35 epizoda, koju ćemo pratiti od proleća na RTS. Tada bi trebalo da bude emitovana i serija "Beležnica", koja u 12 epizoda kombinuje fantastiku i triler. Na kanalima Superstar TV i RTS, na jesen biće emitovana desetodelna romantična drama "Azbuka našeg života", nastala po motivima dva romana književnice Mirjane Bobić Mojsilović. Komedija "Junaci našeg doba", autora Siniše Pavića, dobiće nastavak od 20 epizoda. Snimanje bi trebalo da počne u martu, a emitovanje se očekuje takođe na jesen, na istim kanalima.

Do kraja godine, na RTS stiže i romantična komedija od 10 epizoda "Kaljave gume", koja spaja Srbiju i Ameriku. Posle filma "Hadžijino zvono", istorijska drama "Nečista krv" će nas, u 10 epizoda, na RTS, bolje upoznati sa junacima starog Vranja koje je opisao čuveni Bora Stanković. Navodno bi film "Ime naroda" o Svetozaru Miletiću, koji je doživeo premijeru u novembru, trebalo da bude pretočen u mini seriju i od proleća emitovan na RTS. Krimi dramu "Južni vetar" pratili smo na RTS prethodnog proleća kroz 14 epizoda, a toliko će imati i druga sezona, koja će se emitovati posle filma "Južni vetar 2: Ubrzanje".

Na kanal TV Superstar prešao je krimi serijal "Ubice mog oca", čija se peta sezona od 12 epizoda upravo snima. Emitovanje se očekuje ove godine, a u planu je da do 2022. počne snimanje i šeste sezone. Početkom decembra, pala je prva klapa nastavka serije "Švindleri", a novih 12 epizoda bi mogle sledeće jeseni ili zime stići prvo na Superstar TV, a zatim i na RTS. Privodi se kraju i snimanje druge sezone mistične drame "Dug moru", čija radnja se odvija u Boki Kotorskoj i Beogradu, a nastavak od 13 epizoda pratićemo na kanalu Superstar tokom ove godine. U toku je snimanje nastavka popularne triler drame "Besa", koje je takođe u Crnoj Gori počelo krajem novembra. Novih deset epizoda biće emitovano na Superstaru do kraja 2021.

Nastavak emitovanja treće sezone "Urgentnog centra" očekuje se na Prva TV, na proleće. Druga sezona telenovele "Tate" biće na programu barem do kraja februara, a popularnoj telenoveli "Igra sudbine", koja broji više od 300 epizoda, zagarantovano je emitovanje do kraja juna. Uskoro bi na Prvu trebalo da stigne komedija "Tri muškarca i tetka" od 150 epizoda, koja se trenutno snima.

Nova S najavljuje i početak emitovanja krimi-sage "Kljun", od 10 epizoda. Na jesen stiže istorijska drama "Vreme zla", po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića, koja, u 15 epizoda, prati sudbine potomaka porodice Katić pred sam Drugi svetski rat. Po romanu Vuka Draškovića, a u režiji Zdravka Šotre, snimljen je i film "Kralj". Priča o životu Aleksandra Prvog Karađorđevića između 1918. i 1934. biće emitovana kao serija od čak 15 epizoda. Povratak na početak 20. veka na dvor Obrenovića pružiće nam nastavak humorističke serije "Crni Gruja", koja se zove "U zagrljaju Crne ruke".

Snimaju se ili su u pripremi i sledeći projekti: "Toma", "Zlatni dečko", "Koleginice", "Crna svadba", "Kalkanski krugovi", "Jesenje kiše", "Porodica", "Jovanka", "Most", "Gorila", "Frust", "Fatalni saveznik", "Avokado", "Don Gilić", "Besnilo", kao i nastavci serija "Tajkun", "Srpski junaci srednjeg veka" i "Močvara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)