ŽELJE I NADE U OBJEKTIVU: Fotografije diplomca Fakulteta primenjenih umetnosti u "Grafičkom kolektivu"

M.A.K.

18. 01. 2021. u 18:04

DIPLOMCI Fakulteta primenjenih umetnosti, iz klase profesora Aleksandra Kelića, do 30. januara, predstavljaju svoje fotografije u novom prostoru "Grafičkog kolektiva" (u ulici Dragoslava Jovanovića 11).

ЖЕЉЕ И НАДЕ У ОБЈЕКТИВУ: Фотографије дипломца Факултета примењених уметности у Графичком колективу

Isidora Šajković

Radovi su nastali na predmetu Dokumentarna fotografija, a izlagači su Anka Arsenić, Anđela Veličković, Luka Cvetković, Tomislav Đorđević, Minja Feruh, Tamara Milovanović, Miljana Miljković, Isidora Šajković, Olgica Todosijević, Borislav Utješinović.

- U fokusu slučajno snimljenih ili izrežiranih fotografija, našle su se manje-više svakidašnje situacije i stanja - pišeJelene Matić u propratnom tekstu postavke "Prisustvo- odsustvo". - Snimajući samo određene motive ili čitave scene, autori istražuju i prikazuju želje i nadanja, bliskost i otuđenost u divnim i istovremeno složenim ljudskim odnosima, ili sebe kao gotovo neprimetne pojedince.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju