VEČE S ENESOM HALILOVIĆEM: Večeras u Domu kulture Studentski grad

V.V.S.

19. 01. 2021. u 18:05

U DOMU kulture Studentski grad večeras je na programu veče s književnikom Enesom Halilovićem , a biće reči o njegovoj romanu “Ljudi bez grobova”,u izdanju “Lagune”.

ВЕЧЕ С ЕНЕСОМ ХАЛИЛОВИЋЕМ: Вечерас у Дому културе Студентски град

Foto: I. Marinković

Halilovićev piše izgrađenom i ekonomičnom rečenicom koja, međutim, nije suva i krta, već je gipka i elegantna. Takvoj ga rečenici privodi pesnički nerv, a, opet, u ovom romanu Halilović nije pesnik nego, od prve do poslednje rečnice, pisac koji savršeno dobro vlada razlikom između ta dva žanra – kaže Ivan Milenković koji će voditi razgovor sa piscem.

Enes Halilović (Novi Pazar,1977), pesnik, pripovedač, romanopisac, dramski pisac, novinar, ekonomista i pravnik, osnivač je novinske agencije Sanapress, književnog časopisa Sent i časopisa za književni intervju Eckermann. Napisao je zbirke pesama “Srednje slovo”, “Bludni parip”, “Listovi na vodi”, “Pesme iz bolesti i zdravlja”, romane” Ep o void”, “Ako dugo gledaš u Ponor”, dramu “In vivo”… Zabeležio je 172 narodne zagonetke, koje je objavio s Elmom Halilović u knjizi “Zagonetke”.

Dobitnik je nagrada sa imenima znamenitih pisaca kao što su Meša Selimović, Branko Miljković, Đura Jakšić, Ahmed Vali, Stevan Sremac. Prevođen na engleski, nemački, španski, francuski, poljski, rumunski, ukrajinski, mađarski, slovenački, letonski, albanski i makedonski jezik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije