O MOĆI I TABUIMA : Novo izdanje romana „Satovi u majčinoj sobi“ Tanje Stupar Trifunović

D. B. M.

19. 01. 2021. u 21:54

NOVO izdanje romana dobitnice Evropske nagrade za književnost Tanje Stupar Trifunović „Satovi u majčinoj sobi“ objavljeno je u „Arhipelagu“ u ediciji „Zlatno runo“. U središtu romana jeste odnos majke i ćerke, ali i savremena žena u komplikovanom svetu društvenih odnosa, moći i tabua.

О МОЋИ И ТАБУИМА : Ново издање романа „Сатови у мајчиној соби“ Тање Ступар Трифуновић

Arhipelag

Ovaj roman nemilosrdno otkriva međuprostor između onog što žena u svom životu i sa svojim emocijama hoće i onog što se od nje sa svih strana zahteva kao društveno pravilo ili pak očekivanje.

Arhipelag

Tekst potpisa


– „Satovi“ su roman o ženama koje su nas zarobile i ženama koje smo mi zarobile – napisala je književnica Magdalena Blažević.
Tanja Stupar Trifunović je do sada objavila pet knjiga poezije, knjigu priča i dva romana. Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski. Za knjigu pesama „Razmnožavanje domaćih životinja“ dobila je nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku (2018), kao i nagradu „Risto Ratković“. Roman „Satovi u majčinoj sobi“ uskoro će izaći i na nemačkom jeziku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili