Bordoni u Beogradu: Balet majstor iz Italije vodi časove klasičnog baleta

Novosti online

20. 01. 2021. u 13:15

INSTITUT za umetničku igru organizovaće intenzivne časove klasičnog baleta pod nazivom Winter Intensive Masterclass – klasičan balet od 18. do 23. januara 2021. godine koji će voditi Balet majstor iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

Бордони у Београду: Балет мајстор из Италије води часове класичног балета

Foto: Privatna arhiva

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, časovima podrški i repertoara.

Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.

Odoardo Bordoni diplomirao je ne Dance Natioanl Academy, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.J Vaganova u Sankt Petersburgu. Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

Foto: Privatna arhiva

 

U Tetru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u Labudovom jezeru, Don Kihotu, Talisman, Korsaru, Bajaderi i dr.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama u Italiji i Rusiji.

Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana počev od 11. januara u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)