STRATEGIJA RAZVOJA KULTURE DO 2025. GODINE: Prioriteti- od budžeta do diplomatije

M.A.K.

20. 01. 2021. u 15:19

MINITARSTVO kulture i informisanja definisalo je prioritete razvoja kulture u Srbiji do 2025. godine, a od 20 strateških tačaka koje su navedeni kao prioriteti kulturne politike, kao prva pominje se budžet za kulturu.

СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА КУЛТУРЕ ДО 2025. ГОДИНЕ: Приоритети- од буџета до дипломатије

MKI

Među glavnim stubovima razvoja navedeni su i kulturno-istorijsko nasleđe, decentralizacija kulturne produkcije , uvođenje umetnosti i kulture u obrazovanje i učešće u kulturnim programima, kulturna diplomatija.

Tu su i pokretanje i nastavljanje velikih projekata ( izgradnja važnih objekata), poreski podsticaji za ulaganje u kulturu, ekonomska dimenzija kulture, digitalizacija, razvoj kulturnog turizma, unapređenje položaja samostalnih umetnika, kulturnih radnika i strukovnih udruženja umetnika... 

Cilj je osnaživanje svesti o sopstvenom kulturnom identitetu kroz utemeljenje u bogatoj tradiciji i savladavanje novih savremenih metoda i tehnologija za njihovo prenošenje, piše u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja, u kome se ističe i da će se insistirati na unapređenju institucionalnog povezivanja i saradnje u oblastima kulture, obrazovanja, nauke, kao i privrede i turizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)