DŽOKER IGRA NAPOLEONA: U novom filmu Ridlija Skota oskarovac Hoakin Finiks tumači lik jednog od najpoznatijih vojskovođa

D. B. M.

21. 01. 2021. u 09:53

OSKAROVAC Hoakin Finiks glumiće u novom biografskom filmu koji režira Ridli Skot, jednog od najpoznatijih vojskovođa u istoriji. Film „Ranac“ („Kitbag“) govori o životu Napoleona Bonaparte, njegovom usponu na vlast, a finansira ga studio „Epl“.

ЏОКЕР ИГРА НАПОЛЕОНА: У новом филму Ридлија Скота оскаровац Хоакин Финикс тумачи лик једног од најпознатијих војсковођа

joblo.com

Film govori o Napeloenovom brzom i nemilosrdnom usponu ka carskom tronu, posmatran kroz prizmu njegove zavisne a često nestabilne veze sa Žozefinom, njegovom suprugom i jedinom istinskom ljubavi. Namera reditelja je da prikaže čuvene bitke, ali i Napoleonovu neumoljivu ambiciju i zapanjujući strateški um izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara. Naslov filma izveden je iz izreke: „U torbi svakog vojnika skriven je generalski štab.“

Finiks je prošle godine dobio Oskara za ulogu u filmu "Džoker", a ranije je sarađivao sa Ridlijem Skotom. Naime, Skot je režirao čuveni film "Gladijator", u kome je Finiks tumačio lik rimskog cara Komoda.

-Nijedan glumac ne bi mogao bolje da odglumi Napoleona nego Hoakin. Njemu je fenomenalno pošlo za rukom da oživi jednog rimskog cara, pa verujem da će i ovog puta da ponovi istu bravuru- izjavio je reditelj koji iza sebe ima velika ostvarenja među kojima su „Osmi putnik“ i „Blejd Raner“.

Snimanje će početi tek sledeće godine, a najavljeni budžet biće epski kao i radnja. Slično kao „Netfliks“ i „Amazon“, „Epl“namerava da snimi filmove koji će privući mnogo gledalaca, osvojiti nagrade, a sa njima i prestiž.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture