„KODOVI“ OTVARAJU NEDELJU SVETOSAVLJA: U Subotici večeras počinje tradicionalna manifestacija

J.L.

21. 01. 2021. u 17:09

IZLOŽBOM „Kodovi“ Danila Vuksanovića večeras će u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ početi „Svetosavska nedelja“.

„КОДОВИ“ ОТВАРАЈУ НЕДЕЉУ СВЕТОСАВЉА: У Суботици вечерас почиње традиционална манифестација

Foto Privatna arhiva

Tradicionalna manifestacija koja se održava već 29 godina biće nastavljena sutra, kada će biti predstavljen časopis "Luča", o kome će govoriti članovi uredništva, Mile Tasić, David Kecman Dako i dr Stojan Berber. U subotu na programu promocija knjige „Zaveštanje Svetog Save" autora Luke Mičete.

Duhovna tribina pod nazivom "Srpski kulturni i ekonomski obrazac u Karlovačkoj mitropoliji" biće na programu u ponedeljak, a gost večeri biće Miroslav Ilić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Manifestaciju će u utorak, 26. januara, zatvoriti osvećenje kolača i žita uoči Savindana.

Za razliku od prethodnih godina, kada je manifestacija trajala sedam dana, ovogodišnji program će po strukturi i obimu biti prilagođen trenutnim epidemiološkim uslovima koji su propisani za održavanje kulturnih događaja.

Kako najavljuju organizatori, zainteresovani sugrađani će sve programe moći da pogledaju i na Jutjub kanalu Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", u danima u kojima su zazakazani, ali od 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)