"PEČAT" VUKICI STRUGAR: Priznanje nacionalnog teatra pripalo novinarki “Novosti”

M. A. K.

21. 01. 2021. u 19:03

DUGOGODIŠNjEM novinaru kulturne rubrike našeg lista Vukici Strugar, pripala je nagrada koju naš nacionalni teatar dodeljuje samo izuzetnima - "Pečat Narodnog pozorišta".

ПЕЧАТ ВУКИЦИ СТРУГАР: Признање националног театра припало новинарки “Новости”

Vukica Strugar

Priznanje je uručeno na dan slave ove kuće Svetog Jovana, i to individualno zbog epidemioloških mera vezanih za pandemiju kovida 19.

Ova nagrada dodeljuje se, inače, povodom Dana Narodnog pozorišta, 22. novembra, za doprinos njegovom životu i radu, a na osnovu odluke upravnika. Tako je Ivana Vujić "Pečatom" ovenčala doajene ove kuće, operske dive Milku Stojanović i Bredu Kalef, kao i nedavno preminulu kostimografkinju Božanu Jovanović.

Isto priznanje dobili su akademik i dramski pisac Dušan Kovačević, balerina i koreograf Sonja Vukićević, glumački veteran Rada Đuričin, zdravstveni radnici Infektivne klinike i Instituta "Torlak", kao i dobrotvori ove kuće.

Pored Vukice Strugar, iz oblasti medija nagrađeni su još i Borka Trebješanin, novinar "Politike" i Radoman Kanjevac, glavni urednik Drugog programa Radio Beograda. Nagrada našoj novinarki, kako ističu u Narodnom pozorištu, jeste i značajno priznanje za celu redakciju za kulturu "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024