KARENJINA-ŽENSKI HAMLET: Premijera predstave u Nišu, u režiji Irfana Mensura

D. A.

22. 01. 2021. u 11:53

ODLUČIO sam da napravim ljubavnu priču, jer smo zaboravili šta je to ljubav. Nestalo je sve iskonsko u nas. Suviše se kalkulacije uvuklo u naše živote i ovom predstavom hteo sam da pokažem koliko smo daleko otišli i otuđili se.

КАРЕЊИНА-ЖЕНСКИ ХАМЛЕТ: Премијера представе у Нишу, у режији Ирфана Менсура

Foto D. Alihodžić

Nadam se da će ova predstava imati dug vek, ne samo zbog naslova. Ana Karenjina je neka vrsta ženskog Hamleta - kazao je reditelj Irfan Mensur koji potpisuje režiju Tostojevog komada, ali i dramaturgiju i scenografiju.

On otkriva da mu je "Ana Karenjina" kao školska lektira bila dosadna te da je morao da preskače stranice "kako bi je što pre pročitao".

- I to je bilo upravo ovde, u Nišu, u gimnaziji "Stevan Sremac". Dvadesetak godina kasnije sam je pročitao bez preskakanja. Zaintrigiralo me je to što kao mlad nisam ništa shvatio, a drugo čitanje ostavilo je veliki trag - dodao je Mensur koji je prethodnih godina imao nekoliko uspešnih predstava u Nišu.

U ulozi slavne Ane Karenjine, publika će imati priliku da vidi dve glumice, Draganu Mićalović, i članicu niškog ansambla Katarinu Arsić.

- Emocije su mi pomešane, strah, ljubav, sreća, iščekivanje, i onda se ponovo vrati taj neki strah kako će sve biti na kraju. U suštini, iza svega toga zajedno stoji jedna velika želja da izađem na scenu - istakla je Dragana Mićalović.

Muziku za predstavu napisao je Sanja Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili