OVO JE MUŽ MIRE FURLAN: Zbog ljubavi sa njim je proterana iz Hrvatske, evo kako ju je Goran osvojio (FOTO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 09:05

GLUMICA Mira Furlan preminula je u 65. godini, a iza sebe je ostavila brojne uloge, kao i supruga Gorana i sina Marka.

ОВО ЈЕ МУЖ МИРЕ ФУРЛАН: Због љубави са њим је протерана из Хрватске, ево како ју је Горан освојио (ФОТО)

Foto: A. Stanković/Instagram

Njen život bio je veoma buran, a 1986. godine upoznala je srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Ko joj se jedini našao od pomoći i koje je sve poslove obavljala da bi preživela.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

- Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čovek koji se ne boji. Konačno, rekla sam u sebi. Moji dotadašnji susreti sa osobama suprotnog pola uglavnom su bili susreti sa potpuno isprepadanim muškarcima. Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore. Taj strah i ta mržnja koja iz njega proizlazi takođe su po mom mišljenju bili i razlog linča moje malenkosti početkom devedesetih- pričala je Mira kako ju je osvojio Gajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece