U ČAST OSNIVAČA POZORIŠTA „PUŽ“: Oformljena nagrada „Slobodanka Caca Aleksić“

V.V.S.

25. 01. 2021. u 16:01

POZORIŠTE „Puž“ najavilo je dodelu nagrade „Slobodanka Caca Aleksić“, namenjene najboljoj režiji predstave za decu.

У ЧАСТ ОСНИВАЧА ПОЗОРИШТА „ПУЖ“: Оформљена награда „Слободанка Цаца Алексић“

Foto: Printskrin Youtube

Prvi put se bira dobitnik, a u uži izbor ušli su reditelji Damjan Kecojević i Jug Radivojević.

Ovim povodom, iz „Puža“ poručuju:

- Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice, osnivač je našeg pozorišta, dugogodišnji upravnik i reditelj. Nagrada koja nosi njeno ime ustanovljena je s ciljem da podstakne nova traženja u oblasti režije za najmlađe, čemu je Caca dala posebno obeležje. Tako će njeno prisustvo biti trajno sačuvano u životu pozorišta za decu.

Na konkurs za prvu "Cacu" prijavljeno je devet reditelja. Selektor nagrade Branko Milićević, pregledao je video snimke svih devet predstava i preporučio žiriju pet. Snimke je pregledao žiri od tri člana: predsednik Tanja Peternek, dramaturg i tv autor, Đoko Bulajić, direktor Pozorišta „Puž“ i Miloš Jagodić, pozorišni reditelj i član Upravnog odbora kuće. Žiri će konačnu odluku doneti kada odgleda obe predstave "uživo" - na sceni.

Foto: Pozorištance "Puž"

Damjan Kecojević kandidovao se s predstavom „Dečak sa koferom“ Majka Kenija Malog pozoršta „Duško Radović“ u Beogradu, a Jug Radivojević s predstavom „Svirano de Beržerak“ Igora Bojović, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)