FESTIVAL BEOGRADSKE FILHARMONIJE: Pripremljen bogat program, počinje 02. februara

V.V.S.

29. 01. 2021. u 14:30

PRVI festival Beogradske filharmonije održaće se od 2. do 13. februara, a tokom ovih dana najavljeno je učešće čak deset ansambala. Filharmonija će ponovo nastupti sa dirigentom Gabrijelom Felcom, a publika će moći da čuje i filharmoničare okupljene u zanimljivim kamernim sastavima - najavljuju iz Filharmonije.

ФЕСТИВАЛ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ: Припремљен богат програм, почиње 02. фебруара

Foto CEBEF

Gabrijel Felc priprema sa orkestrom dva programa koja će biti izvedena u šest termina. Počeće sa programom “Veče Mendelsona” (4 – 6. februara), a dela Stravinskog, Malera i Šuberta zatvaraju festival (11 – 13. februara).

Od kamernih sastava publika će moći da čuje neobični duet harfe i oboe u delima francuskih impresionista, zatim kombinaciju duvača i gudača u kompozicijama Betovena i Šostakoviča, klavirski trio sa violinom i violončelom Bramsa i Mendelsona i gudački kvartet uz muziku Betovena i Mocarta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović