DAN VRŠAČKOG NP „STERIJA“: Premijera posvećena preminulom bivšem direktoru Momiru Cvetkoviću

J. J. BALjAK

11. 02. 2021. u 17:21

NARODNO pozorište „Sterija“ iz Vršca obeležilo je 76. rođendan premijerom dečje predstave „Tajna jednog strašila“, koja je zbog epidemiološke situacije premijerno izvedena na njihovom jutjub kanalu, bez prisustva publike.

ДАН ВРШАЧКОГ НП „СТЕРИЈА“: Премијера посвећена преминулом бившем директору Момиру Цветковићу

Foto: NP Sterija

Ova predstava posvećena je bivšem direktoru te ustanove kulture i dugogodišnjem pozorišnom radniku Momiru Cvetkoviću Momi, koji je u 57. godini preminuo samo dan pre ove premijere, za koju je napisao svoje poslednje songove.

-Radio je do poslednjeg daha, borio se za pozorište i živeo za svoju muziku. Hvala mu na svemu što je učinio za našu ustanovu, a to je, između ostalog, i bezbroj najlepših songova, koji će nastaviti da žive kroz naše predstave – rekla je glumica Tamara Tamči Toskić.

Ovo je treća premijera vršačkog pozorišta u ovim epidemiološim okolnostima. Pred kraj prošle godine premijerno su izveli predstavu „Bračni krug“, a profesionalna scena na rumunskom jeziku „Uzburkana srca“.

-To je za nas jako malo. Želimo mnogo više da radimo i stvaramo. Nadamo se da će se situacija sa korona virusom stabilizovati i da će se publika konačno vratiti u pozorište – rekla je glumica Monika Boldovina Bugle.

Ivana Ranimirov, članica Gradskog veća za kulturu, istakla je da je pozorište bez publike najveći izazov sa kojim se NP „Sterija“ suočilo od Drugog svetskog rata do danas.

-Pozorišni život u Vršcu traje duže od dva veka, a prvo profesionalno pozorište u Banatu osnovano je upravo u našem gradu 1920. godine. Od tada, jedini prekid u radu imalo je tokom Drugog svetskog rata. Prva premijera je nakon te pauze odigrana 10. februara 1945. godine. Bio je to Sterijin „Kir Janja“. Taj datum danas slavimo kao dan naše ustanove – podsetila je Ranimirov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)