PREMIJERA „POD ISTIM KROVOM“: Nova predstava na scen Novosadskog pozorišta

V. V. S.

12. 02. 2021. u 18:32

PUBLIKA Novosadskog pozorišta će u idućoj nedelji, posle prazničnog odmora, imati priliku da pogleda dva izvođenja „ Paravana“, kao i premijeru predstave „Pod istim krovom“.

ПРЕМИЈЕРА „ПОД ИСТИМ КРОВОМ“: Нова представа на сцен Новосадског позоришта

Foto Srđan Doroški/ Novosadsko pozorište

Predstava „Paravani“ ( režija Dino Mustafić), biće izvedena 17. i 18. februara, a reč je o ansambl predstavi, koja je prvi put prikazana početkom decembra.

Svako veliko delo ima taj potencijal da prepoznajemo svoju stvarnost ili prošlost u univerzalnosti priče, karaktera i odnosa, emotivnih i misaonih tokova. Zanimljivo da je Žene i sam boravio na Balkanu. Alhemijsko, ritualno, ponekad okrutno i sirovo jesu odlika njegovog pisma. Kud ćete više razloga da ne prepoznamo i Balkan kod Ženea- rekao je povodom dela koje ga je inspirisalo reditelj Dino Mustafić.

Posle toga će, 19. februara, na maloj sceni teatra, biti premijerno izvedena predstava „Pod istim krovom“ , koju Novosadsko pozorište priprema u koprodukciji sa Asocijacijom Kulturanova. Predstava je zasnovana na motivima istoimenog romana autora Amira Baitara i Heninga Zusebaha, u dramatizaciji Aleksandre Mrđen, a u režiji Ivane Janošev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!