ZAVRŠEN PRVI FESTIVAL BEOGRADSKE FILHARMONIJE Dirigent Felc: Predstavili smo naše snage!

Tanjug

13. 02. 2021. u 22:18

SERIJU od 10 koncerta, započetu 2. februara, Beogradska filharmonija je pod upravom šefa dirigenta Gabrijela Felca, na uverljiv način završila večeras u svojoj sali izvodeći dela Stravinskog, Šuberta i Malera.

ЗАВРШЕН ПРВИ ФЕСТИВАЛ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ Диригент Фелц: Представили смо наше снаге!

Foto: Filharmonija

Večerašnjim koncertom okončan je prvi Festival Beogradske filharminje u čijem programu su se našli nastupi različitih kamernih sastava filharmoničara, ali i celog orkestra.

Gabrijel Felc za Tanjug kaže da je festival beogradske filharmonije bio jako uspešan.

- Imali smo šest orkestarskih i četiri koncerta kamerne muzike. Predstavili smo naše, filharmonijske snage. Bilo je veoma intenzivno i zaista sve čestitke i poštovanje za muzičare koji su izdržali jak tempo.

Publika je veoma uživala u svim nastupima, jer Beogradska filharmonija je prepoznatljiva po direktnom kontaktu sa publikom. Emocija koju nam publika pruža iz zahvalnosti zbog živog izvođenja je najveća nagrada i najbolji rezultat našeg festivala.

Veliko hvala Ivanu Tasovcu na ovoj ideji za festival, a nadalje imamo u planu da orkestar u dozvoljenom sastavu nastupa dva puta mesečno - kazao je Felc.

Za kraj festivala publika je darovala orkestar brojnim poklonima iz zahvalnosti za ovoliki broj koncerata u okviru programa Prvog Festivala Beogradske filharmonije.

Posebnu emociju kod članova orkestra izazvao je Kolaž od ranijih programa Filharmonije koji su dobili od oduševljenih posetilaca večerašnjeg koncerta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)