NITI JE PROPAGANDA, NITI VELIKOSRPSKI MIT: Vučić o "Dari iz Jasenovca" - čestitao autorima i brutalnom istinom odgovorio Hrvatima!

tanjug

15. 02. 2021. u 00:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su Srbiji potrebni dobri odnosi sa Hrvatskom, ali da nigde nije ubijeno toliko ljudi kao u Jasenovcu i da filma Dara iz Jasenovca nije propagandni.

НИТИ ЈЕ ПРОПАГАНДА, НИТИ ВЕЛИКОСРПСКИ МИТ: Вучић о Дари из Јасеновца - честитао ауторима и бруталном истином одговорио Хрватима!

Foto Promo/"Megakom film"

Vučić je to rekao u emisiji Hit tvit na tv Pink komentarišući medijska reagovanja u Hrvatskoj povodom filma Dara iz Jasenovca u kojima se tvrdi da je u pitanju propagandni film i velikosrpski mit. On je naglasio da je film video i da se ne može govoriti o propagandi, a da će autori filma Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić sutra dobiti orden, jer su imali hrabrosti da sve to prikažu.

Vučić je dodao da je ovakve pokušaje već gledao, a da je stradanje srpskog naroda od ustaškog režima bilo jezivo.

Napominje i da ga ne potresaju zlonamerne tvrdnje, i da je zato uveo da se obeležavaju sva srpska stradanja.

- Ovde su me samo pohvalili, precizno sam rekao šta su nam radili - kazao je Vučić povodom njegovog ranijeg govora koji je emitovan u prilogu na jednoj zagrebačkoj televiziji uz osvrt o filmu Dara iz Jasenovca pošto je ispao iz trke za Oskara.

Vučić je upitao i šta je netačno o tome što je govorio o ustaškim zločinima zapadno od Drine i da li to znači da svi Srbi koji su pobijeni nisu pobijeni.

Napominje i da je takve teorije slušao i o tome da pripadnike njegove porodice nisu ubile ustaše.

Upitan da prokomentariše i različite ocene na društvenim mrežama kaže da to samo govori o tome da još nismo preboleli 91. ni 95. godinu i da će morati više da se radi da bi se to razumelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)