STRUČNO VOĐENJE U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Sve tajne Alana Forda

M.A.K.

19. 02. 2021. u 19:12

U MUZEJU Jugoslavije, u subotu, od 13 časova biće organizovano vođenje kroz izložbu „Alan Ford trči počasni krug”, a posetioocima će govoriti Lazar Džamić, stručni saradnik na postavci i autor „Cvjećarnice u Kući cveća”, studije o fenomenu uspeha stripa „Alan Ford” u Jugoslaviji.

СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Све тајне Алана Форда

Muzej Jugoslavije

Džamić će predstaviti kratku istoriju ovog stripa i izneti manje poznate zanimljivosti o „Alanu Fordu”, skrećući pažnju upravo na njegovu percepciju u jugoslovenskim okvirima. Na izložbi, čiji je autor Rok Glavan, prikazane su 152 originalne crtačke table iz ranog perioda stripa (1969–1975), kada su na njegovoj izradi radili Lučano Seki – Maks Bunker, kao scenarista i Roberto Raviola Magnus kao crtač, kao i tri naslovne strane sa crtežima Paola Pifarerija. U okviru izložbe prikazana su i retka izdanja stripa „Alan Ford” iz kolekcije Marijana Matića, Vladimira Jakovljevića i Marija Reljanovića.

Zbog ograničenog broja posetilaca, usled epidemioloških mera, neophodno je prijavljiviti se za stručno vođenje putem formulara:https://forms.gle/kFgXUrE2J62yaeYf9<https://forms.gle/kFgXUrE2J62yaeYf9>, a vođenju može da se prisustvuje samo uz kupljenu ulaznicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu