DAN POSLE PREMIJERE NA RTS: Pogledajte reakcije Tviteraša na film "Dara iz Jasenovca"

Novosti onlajn

21. 02. 2021. u 13:55

FILM "Dara iz Jasenovca" koji je sinoć premijerno prikazan na RTS-u izazvao je brojne reakcije kod publike širom regiona, a utisci o ovom filmskom ostvarenju se ni danas nisu slegli.

ДАН ПОСЛЕ ПРЕМИЈЕРЕ НА РТС: Погледајте реакције Твитераша на филм Дара из Јасеновца

Foto Promo

Korisnici društvenih mreža i dalje komentarišu potresni film koji govori o najvećem stradanju Srba u istoriji.

- Cilj filma "Dara iz Jasenovca" nije da isprovocira bilo koga, već da prikaže činjenice i ono što se tada desilo. Jako je ružno, nevaspitano i sramotno komentarisati u bilo kom negativnom kontekstu - jedan je od komentara.

- Oni koji lično svedoče dešavanja iz Jasenovca, kažu da je Dara samo malim delom zagrebala u zlodela koja su tamo učinjena.

- Još je veći zločin ako ovo zaboravimo.

- Koliko god ljudima bilo mučno da gledaju film.Mislim da svaki dan treba da se prikazuje po jednom. Da konačno ljudi vide istinu. A istina nije ni 1% filma.

- Film je za nas Srbe. Da zaintrigira nas i našu decu, šta se dešavalo. Nismo očekivali čudo u vidu Oskara a ni u vidu pomirenja. Ovo je u čast ljudima koji su tamo stradali. To su nam preci. Ne treba da ih zaboravimo.

- Ne treba stati na jednom filmu, nego snimiti ceo serijal (minimum 30 epizoda), i krenuti sa prikazivanjem sto pre! "Dara iz Jasenovca" je "probila led", treba samo nastaviti, i pokazati svetu, kakve monstruozne zločine su Srbi pretrpeli u II Svetskom ratu!

- Film Dara iz Jasenovca je pun emocija, gde će crna duša šta su radili ljudima za to nema oproštaja.

- "Dara iz Jasenovca" je naša istina i naša istorija. Na nama je da pamtimo naše svete žrtve i prenosimo na naredne generacije šta je naš narod doživeo. Da se nikada ne zaboravi.

- Dara iz Jasenovca za mene nije film , to je proslost moje porodice. Moj deda je odveden u Jasenovac imao je 24g sa njegovim bratom i ocem. Tamo su ubijeni. Pokoj im duši i njima i svim žrtvama. Mir vječni daruj im Gospode. Ne zamjerite što nemam snage da gledam.

- Ne zaboravite, "Dara iz Jasenovca" ne potpiruje mržnju nego istinu. Mržnju potpiruju oni koji su 70 godina skrivali istinu, koji su dozvolili da monstruoznosti Jasenovca ostanu neadekvanto kažnjene i da dugo vremena budu gurana u zaborav.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove