UKLJUČENJE UŽIVO: Biljana koja glumi Daru nije mogla da sakrije emocije

Novosti onlajn

22. 02. 2021. u 13:26

BILjANA Čekić, trinaestogodišnja devojčica koja je oduševila region ulogom Dare u filmu "Dara iz Jasenovca", uključila se ovog jutra u jutarnji program TV Prva.

УКЉУЧЕЊЕ УЖИВО: Биљана која глуми Дару није могла да сакрије емоције

Foto: Printscreen/TV Prva

Ona je još jednom podelila svoje utiske, kako sa snimanja, tako i one koji su usledili nakon televizijske premijere filma.

Biljana nije krila emocije, te je navela da je film tokom prikazivanja na RTS-u doživela možda i emotivnije nego tokom samog snimanja.

- Na mene je film ostavio emotivan utisak, možda i emotivniji nego kada smo snimali - počela je mlada glumica, pa navela da joj nije bilo teško da nauči tekst tokom snimanja.

Foto: Printscreen/TV Prva

- Oko teksta nam je pomagala Sara Marinković koja je radila kasting. Nije bilo teško naučiti tekst, učili smo ga pred snimanje scena. Najteže mi je bilo snimanje noću. Bilo je emotivno jako teških scena, pogotovo ona kad držim svog mlađeg brata i govorim koliko ga volim, kao i scena kada treba da ga dam. Teško mi je i sada - iskrena je bila talentovana devojčica iz sela Sreflije kod Kozarske Dubice.

I pojedini članovi Biljanine porodice bili su u Jasenovcu, a neki od njih su stradali.

- Učili smo u školi o Jasenovcu, a i u mojoj kući se pričalo o tome. Znam da je moja prabaka bila, i još neki rođaci, to mi je pomoglo da se spremim za ulogu. Tokom scena sam zaista plakala, naterala sam sebe da plačem, shvatila sam koliko je sve to emotivno, uživela sam se u ulogu i sama od sebe sam plakala - iskrena je bila Biljana, na koju su svi izuzetno ponosni.

- Drugari mi čestitaju, ponosni su svi, srećni, svi su gledali film. Nisam imala nikakvih neprijatnosti. Nadam se da ću se baviti glumom, prvo treba da upišem srednju školu, a posle toga bih volela da upišem Fakultet dramskih umetnosti - iskrena je Biljana Čekić.

U studiju jutarnjeg programa bila je i scenaristkinja filma Nataša Drakulić, koja je imala samo reči hvale za Biljanu Čekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)