"NEMOGUĆE JE POJMITI TOLIKO ZLO": Tatjana Kecman za "Novosti" o ulozi zloglasne časne sestre Pulherije u filmu "Dara iz Jasenovca" (FOTO)

A. P.

22. 02. 2021. u 21:12

LEDENO plave oči i zloslutni pogled časne sestre Barte Pulherije najavili su pakao koji je očekivao malenu Daru i njenu porodicu na ulasku u Jasenovac.

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОЈМИТИ ТОЛИКО ЗЛО: Татјана Кецман за Новости о улози злогласне часне сестре Пулхерије у филму Дара из Јасеновца (ФОТО)

Foto: Printscreen

Odmah po završetku TV premijere "Dare iz Jasenovca" gledaoci su počeli da hvale upečatljivu glumu Tatjane Kecman, koja je "ledila krv u žilama" kao zloglasna sestra Barta.

Foto "Instagram"

 

- Nemoguće je vežbati taj pogled, to zlo. Prirodno imam izrazito svetle oči, koje su "radile" za taj moj lik. Ja sam samo Bartu, kako glumci vole da kažu, "uselila u sebe" i neizmerno mi je drago što je to publika prepoznala i pohvalila - kaže, za "Novosti", Tatjana Kecman.

Iako je ovih dana zauzeta snimanjem nastavka serije "Ubice mog oca" nemoguće joj je da ignoriše silne pozive i poruke koje dobija posle premijere filma.

TELEFON NE PRESTAJE DA ZVONI

TELEFON nije prestao da zvoni od subote veče, kada je "Dara iz Jasenovca" prikazana na RTS. Hvala svima na komplimentima. Teško je pohvaliti jedan tako negativan lik, osim da se kaže: "Bila si divno odvratna" - kaže Tatjana Kecman.

Barta Pulherija, Foto: Printskrin

Kaže da nije imala nikakvu dilemu da li da prihvati ulogu sestre Barte, koja je bila odgovorna za najmonstruoznije zločine prema deci. Pulherija je bila glavna upravnica dečjeg logora u Jastrebarskom i rođaka ustaškog ideologa Mila Budaka, a u istoriji je ostala upamćena po bezdušnom postupanju prema deci.

- Takvu količinu zla ljudski um ne može da pojmi i razume. Kao i svaki glumac, trudila sam se da budem poštena prema svom liku, proučavala Bartinu biografiju, čitala da je ona rasla okružena strahom i smrti, ali, naravno, za takvu monstruoznost ne postoji nikakvo opravdanje.

Teško je tumačiti neljude, ali kada sam počela da se bavim glumom nisam ni mislila da ceo život igram plemenite i pozitivne likove. U jednom trenutku sam se uplašila da će moj lik biti jednolinijski, možda i dosadan u tom svom zlu, ali sad vidim da sam uspela, da je Barta ostavila jak utisak - kaže Tatjana Kecman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)