ŽENSKE PRIČE GATARE I DOKTORA PSIHOLOGIJE: TV Novosti na snimanju sitkoma "Koleginice", koji se od večeras emituje na Televiziji K1

JELENA BANjANIN

27. 02. 2021. u 16:21

SUDAR brze reke Zorice i mirnog potoka Bojane, gatare i doktora psihologije, izazvaće niz zgoda i nezgoda koje ćemo pratiti u novoj humorističkoj seriji "Koleginice", od 27. februara, vikendom u 22.00, na televiziji K1.

ЖЕНСКЕ ПРИЧЕ ГАТАРЕ И ДОКТОРА ПСИХОЛОГИЈЕ: ТВ Новости на снимању ситкома Колегинице, који се од вечерас емитује на Телевизији К1

Foto Vojislav Danilov

Mladi Marko Glušič debituje kao režiser, a scenario od 50 epizoda potpisuje Semir Gicić, dramski pisac i glumac iz Novog Pazara. Ekipa "TV novosti" posetila je set serije u produkciji kuće Focus Brothers, koja se već dva i po meseca snima u Obrenovcu.

- Baš je dobro što ste danas došli, jer se u epizodi koju snimamo dešava nešto potpuno iščašeno. Uvek je haotično na snimanju, a pogotovo kada se radi sitkom - kaže nam reditelj Marko Glušič i objašnjava zašto se serija "Koleginice" reklamira kao "prvi ženski sitkom". - Trudimo se da teme kojima se bavimo budu bliske ženama, likovi su većinski ženski, a glavni akteri su Bojana i Zorica, koje igraju Tamara Radovanović i Vesna Stanković. Komedija proizlazi iz njihovog odnosa, koji nastaje nakon što Zorica u prvoj epizodi predloži Bojani da zajedno iznajme lokal od Ljubiše, koga igra Boris Milivojević.

Scenarista Semir Gicić, koji ujedno tumači lik Meše, objašnjava nam da je junake "iščašio" Mešin košmar. Meša svake noći sanja da su svi ljudi koji ga okružuju postali drugačiji. On gradi imidž opasnog tipa, koji uvek prati šta junaci serije rade i mnoge od njih juri za novac.

- On može sve da vam nabavi za pola sata, jedino atomsku bombu morate da sačekate do sutra. Ima dušu i daće vam sve što može, ali ako mu ne vratite dug u dogovoreno vreme, onda i crno ispod noktiju vadi. Svi zaćute kada se Meša pojavi, ali videćemo ga i kako plače u bioskopu dok Titanik tone. Širokom lepezom likova hteo sam da pokažem da i šut sa rogatim mora da izađe na kraj, a da rogovi u vreći moraju da nađu kompromis - zaključuje Gicić.

NAJMLAĐI STUDENT KLAVIRA

ULOGA tinejdžerke Anje, ćerke stanodavca Ljubiše, pripala je mladoj Uni Miljuš, koja pored glume ima još jednu strast.

- Trenutno sam najmlađi student klavira u Srbiji. Sa 14 godina sam upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Kao mala, bila sam član Narodnog pozorišta u Beogradu i igrala sam u predstavi "Arčibald Rajs". Zapostavila sam glumu da bih mogla da se potpuno posvetim sviranju klavira. Sada sam dobila priliku da se vratim glumi i želja za njom mi se pojačala - kaže Una. - U seriji sarađujem sa izuzetnim glumcima, a igram Anju koja je u najbuntovnijim godinama. Prolazi kroz razne faze i pravi probleme roditeljima koji su razvedeni. Sa majkom Sofijom ima stegnut odnos, a ne dopada joj se ni način života oca Ljubiše. Anja je izuzetno pametna i gleda da iz svake situacije izvuče korist za sebe.

Dok razgledamo živopisne slike u ordinaciji, glumica Vesna Stanković naglašava da je dragoceno što su okosnica serije "Koleginice" ženski likovi.

- Međutim, čak je i ova serija izmakla kontroli i priče su se opet okrenule ka onome što se više tiče muške publike. To je normalno ako imamo muškog pisca i reditelja. Ideja je bila da "Koleginice" ponude priče iz ženskog ugla, i dosta se borimo da tako i ostane. Nekad se jednostavno ne razumemo i ono što je nama ženama smešno, muškarcima nije. Sva sreća pa je scenarista Semir Gicić duhovit, inteligentan i sujetan u razumnim granicama. Zato se, bez obzira na prezime, ne gica previše kada mu menjamo tekst - duhovito primećuje Vesna Stanković.

Nakon što je Vesnina junakinja Zorica izgubila posao kafe-kuvarice u tekstilnoj fabrici, započela je borbu za život tako što gleda u karte, pasulj, skida crnu magiju i čisti aure.

Hodnikom ispred ordinacije se u dobro skrojenom odelu šeta glumac Boris Milivojević, koji nam ukratko objašnjava da je njegov Ljubiša običan, prosečan čovek:

- Ljubiša nema nikakve škole, radi za tezgom na pijaci i snalazi se. Živi od toga da preproda nešto sitno čega se dokopa. Od majke mu je ostao ovaj stan, odnosno lokal, koji izdaje Zorici i Bojani. One su lepe, zgodne i svako bi ih poželeo, ali nema pas za šta da ih ujede. Mislile su da će nešto da zarade, ali slaba vajda. Ljubiša je mnogo dobar tip, gleda im kroz prste i traži dodatni posao jer one nemaju da mu plate kiriju.

Ubrzo se Borisu pridružuje glumica Tamara Radovanović "utegnuta" u korset, jer sledi scena u kojoj Meša iznova u snu zatiče Ljubišu i Bojanu u strasnoj igri zavođenja.

MAFIJOZA MEKOG SRCA

U SERIJI "Koleginice" igra više od 70 glumaca, a ekipu čine Boris Komnenić, Miljana Kravić, Bojan Hlišć, Nataša Aksentijević, Barbara Petrović, Jelica Kovačević, Dušan Momčilović, Saša Joksimović, Katarina Barjaktarević i mnogi drugi. Posebno je zanimljiva uloga Predraga Damnjanovića, koji igra Mešinog pomoćnika Momira.

- On je lokalni dripac i mafijoza, ali mekog srca. Drčan je i sve pokušava da postigne uz viku i buku. Na kraju bude vrlo dobar prijatelj svima, a najbolji je, naravno, sa nadređenim Mešom. Oni se motaju svuda, po kućama, kancelarijama, pijacama, ulicama i bave se vrlo mutnim, ali sitnim radnjama - objašnjava Damnjanović.

- U Mešinom uvrnutom snu Bojana je opasnica, zavodnica, darkerka, a inače je smerna, vredna i pametna devojka, koja nosi vrcavost i elan. Bojana vapi za životom koji još nije upoznala, a izučava nauku koja se bavi svima nama. Trebalo bi da mnogo bolje poznaje ljude, ali u praksi nema dovoljno životnog iskustva - kaže nam Tamara Radovanović.

Njena junakinja je u Beograd stigla iz Stopanja, u potrazi za osamostaljenjem, profesionalnim uspehom i ljubavlju. Zato se predano trudila da postane deo urbane sredine.

- Bojana je pobegla od oca, majke i miljea u kome je odrasla. Zato joj je Zorica autoritet i u njoj vidi roditelja. Zorica i Bojana se stalno svađaju, ali i pokrivaju jedna drugu kada su u nevolji i drže se zajedno kao partneri u zločinu. Serija "Koleginice" je priča o životu i borbama koju, za razliku od ostalih, pripovedaju dve žene čiji su karakteri kao nebo i zemlja. Bitke koje vode nisu samo ženske i zato Bojana i Zorica često moraju da budu i muškarci, odnosno da budu jake i da se izbore za sebe. Volela bih da ima više takvih ženskih likova - zaključuje Radovanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)